Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki na kakaowe kruche ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce ( zawinięte w folie aluminiową) na pół godziny. Wylepiamy brytfannę posmarowaną masłem. Schładzamy ponownie.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy sztywną masę.<br/>Ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem. Dodajemy pianę z białek z przygotowaną masą serową. Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180°C. Studzimy
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku i wlewamy żelatynę. Dodajemy płatki z połowy czekolady i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na sernik. Na wierzch ścieramy czekoladę i dekorujemy czekoladowymi kulami. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła