Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.
Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).
Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.