Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj galaretki: jedną rozpuść w 125 ml gorącej wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml gorącej wody.
Ser utrzyj z cukrem pudrem.
Śmietanę i białka jajek ubij oddzielnie.
Ser delikatnie połącz z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem.
Dno tortownicy wyłóż herbatnikami, na nie wyłóż masę serową. Pozostaw do zastygnięcia i zalej drugą porcją gęstniejącej galaretki.
Odstaw do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny.
Sernik podawaj udekorowany listkami świeżej mięty.
Ewa