Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Herbatniki pokrusz na drobno i wymieszaj z roztopionym masłem, aż powstanie jednolita masa. Wyłóż nią spód tortownicy, dociskając, i wstaw do lodówki.
Dynię pokrój na kawałki i piecz w 180°C przez 30-40 minut, aż zmięknie, następnie zblenduj na gładko.
W dużej misce zmiksuj twaróg, purée z dyni, cukier, cukier wanilinowy, sól oraz przyprawę pumpkin spice, aż masa będzie jednolita. Dodaj jajka, jedno po drugim, miksując po każdym, a na koniec wlej śmietankę i dokładnie wymieszaj. Wyciągnij tortownicę z lodówki, wylej masę serową na spód. Piecz sernik w 160°C przez ok 75-90 minut, aż masa się zetnie.
Po upieczeniu wystudź sernik, a następnie schłódź w lodówce przez kilka godzin lub całą noc.