Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masa serowa: białka oddziel od żółtek, ubij na pianę.
Masło utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj żółtka i nadal ucieraj. Następnie dodaj ser i Budyń (proszek).
Na koniec delikatnie połącz masę z pianą z białek i rodzynkami.
Ciasto: mąkę posiekaj z cukrem, masłem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka i śmietanę.
Zagnieć ciasto i wstaw je na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie połowę ciasta zetrzyj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłóż masę serową, a na wierzch zetrzyj resztę ciasta.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 60 minut.
Ostudź i posyp cukrem pudrem.