Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.