Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.
Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.
Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.
Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.
Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.
Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.
Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.
Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.