Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.
Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.
Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.