Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
BISZKOPT: oddzielamy białka od żółtek do żółtek dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli najpierw miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.
Następnie dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Gotową masę wlewamy do wysmarowanej margaryną brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
Rozpuszczamy 2 galaretki o dowolnym takim samym smaku, czekamy aż ostygną.
MASA SEROWA: przekładamy serek z wiaderka do wysokiego naczynia, dolewamy zastygającą galaretkę i miksujemy na gładką masę.
Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasa szybko wszystko mieszamy i wylewamy na biszkopt.
Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zalewamy tężejącymi 2 galaretkami i ponownie wstawiamy do schłodzenia na 30 minut.
Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.