Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.
Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową. Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.
Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!