Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i przełóż do tortownicy (ok 24 cm średnicy) przełożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj i dokładnie uklep dno formy.
Włóż do lodówki na 30 minut
Zmiksuj serek z cukrem, startymi skórkami z połowy cytryny oraz kilkoma kroplami soku.
Ubij śmietankę i połącz z serkiem. Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj i włóż z powrotem do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Rabarbar obierz i pokrój na słupki o długości ok 10 cm. Wrzuć na patelnię razem z cukrem i duś do miękkości. Odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj galaretkę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Ułóż harmonijnie kawałki rabarbaru na schłodzoną masę serową a następnie delikatnie wlej galaretkę. Wstaw do lodówki aby galaretka stężała.