Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Herbatniki kruszę i łączę z masłem. Wykładam nimi dno tortownicy.
Twaróg i cukier miksuję blenderem. Dodaję śmietanę i mieszam.
Żelatynę rozpuszczam w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje podgrzewam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam. Gotową masę wylewam na herbatniki.
Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, dodaję jagody i miksuję na jednolitą masę. Następnie wylewam na serową masę.
Widelcem delikatnie mieszam, aby powstał marmurkowy wzór. Odstawiam do stężenia na 3-4 godziny. Wyciagam z tortownicy.
Dowolnie dekoruję.
Patrycja