Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpuść 1 galaretkę według przepisu na opakowaniu.
Kwiaty róży poukładaj w foremce (silikonowej formie do babki o pojemności 2,5 l) i zalej rozrobioną letnią galaretką. Odstaw do lodówki na 2 godz. do stężenia.
Kolejne 2 galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki przestygną – dodaj je do róży w foremce.
Dodaj brzoskwinie i ponownie odstaw do stężenia na 2 godz.
Ostatnią galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i delikatnie przestudź. Gdy będzie już chłodna, wymieszaj ją z serkiem homogenizowanym.
Tak przygotowaną masę wlej do formy z różą i zostaw w lodówce na 3-4 godziny.
Przed podaniem rozgrzej formę w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 20-25 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjąć tort z galaretki na talerz. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!