Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, olej, ocet. Całość lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie o wymiarach 25x36.
Masa:Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Ser mielimy dwa razy. Śmietankę ubijamy łączymy z tężejącą galaretką i serem.
Na cieście rozsmarowujemy cieniutką warstwę sera i układamy rzędami lody z odciętymi spodami.
Lody zalewamy serem. Dekorujemy dowolnie.
Podajemy ciasto.