Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).