Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę, kakao i cukier puder, proszek do pieczenia wymieszać i posiekać z masłem.
Dodać zółtko, śmietanę i zagnieć ciasto. Podzielić na pół, zawinąć w folię i wstawić na 40 minut do lodówki.
Masło utrzeć z cukrem, dodać aromat.
Ucierając dodawać po jednym jajku i białko.
Do puszystej masy maślano-jajecznej dodawać stopniowo (wciąż ucierając) ser, śmietanę, proszek budyniowy i szczyptę soli.
Totrownicę nasmarować masłem (można wyłożyć papierem do pieczenia).
Na spód tortownicy zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) połowę schłodzonego ciasta kakaowego. Lekko ugnieść.
Wyłożyć masę serową.
Na powierzchni masy ułożyć maliny.
Zetrzeć drugą część ciasta.
Wyrównać powierzchnię
Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez około 60 minut.
Sernik wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu.
Pokroić na porcje i podawać.