Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło należy utrzeć z cukrami. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtko.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zmiksować.
Ser należy zmielić, dodać do niego jajka utarte z cukrem.
Wsypać proszek budyniowy i dokładnie zmiksować.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.
Na to położyć mandarynki.
Na owoce wylać masę serową.
POSYPKA: Cukier (150 g) i masło utrzeć do białości. Dodać kokos i zmiksować.
Na wierch ciasta wysypać posypkę kokosową.
Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Batka