Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do 1 szklanki mąki krupczatki dodać margarynę, posiekać, wlać 2 żółtka, 2 łyżki śmietany, wsypać cukier puder, skórkę pomarańczową, zagnieść ciasto.
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Twaróg włożyć do miski, dodać obie mąki (4 łyżki krupczatki i 2 łyżki ziemniaczanej), mleko w proszku, jajka i dokładnie zmiksować.
Oddzielnie ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem, dodać otartą skórkę, połączyć z serem.
Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej formie, wyłożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180-190 stopni około 1 godziny.
Basia