Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i stopniowo dodawaj ser.
Do utartej masy serowej dodaj masło, Budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek. Delikatnie połącz.
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wyłóż połowę masy, rozłóż pierniki i pozostałą masę serową.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz 50-60 minut.