Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Za aromat nadzienia odpowiada Budyń o smaku waniliowym WINIARY. Z kolei puszyste ciasto powstało z dodatkiem proszku do pieczenia.
Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)
Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
Schłodź przez 30 minut w lodówce.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.