Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, dokładnie posiekać z zimnym masłem.
Następnie dodać żółtka, otartą skórkę z cytryny i szybko zagnieść ciasto.
Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć dno i boki przygotowanej tortownicy o średnicy 28 cm.
Żółtka z cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i masłem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodać ser, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Masę serową podzielić na 2 części. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej aromat pomarańczowy.
Masę serową wykładać po 2 łyżki na przemian jasną i ciemną zaczynając od środka.
Foremkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny w temp 175-180 stopni. Upieczony, zimny sernik oblać rozpuszczoną czekoladą i białą polewą.