Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka oczyść, opłucz i wysusz papierowym ręcznikiem. Posiekaj drobno lub zmiel na maszynce i przełóż do miski.
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojoną w niewielką kostkę paprykę.
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj do mięsa wraz z natką pietruszki, surowymi jajkami oraz mąką.
Wyrób dokładnie masę, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz roztartymi w dłoniach ziołami.
Miskę z masą wstaw do lodówki na co najmniej 90 minut.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Wyciągnij masę z lodówki, dokładnie przemieszaj i formuj niewielkie płaskie kotleciki.
Smaż kotlety z obu stron na rumiano.
Siekane kotleciki podawaj z Sosem ziołowym WINIARY oraz surówką z ulubionych warzyw.