Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka w Maggi smażone na głębokim tłuszczu to pomysł na udane danie główne. Skrzydełka podawaj z ziemniakami lub kluskami śląskimi i dowolną surówką. Do stworzenia tego prostego dania potrzebujesz jedynie: skrzydełek, Przyprawy w płynie MAGGI, oleju, mąki oraz proszku do pieczenia.
Skrzydełka myjemy, dzielimy na pół i wkładamy do miseczki. Wlewamy MAGGI.
Odstawiamy na noc
Przygotowujemy panierkę z mąki i proszku do pieczenia.
Skrzydełka obtaczamy, smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.
Wyjmujemy i na ręczniku papierowym odsączamy z tłuszczu.