Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzany do 200°C. Aby uzyskać sos, wymieszaj papryczki chili z cebulą, cytryną, octem, przecierem pomidorowym i koncentratem pomidorowym CONSOMATE® z kurczakiem, rezerwa.
Ułożyć skrzydełka na blasze z woskowanym papierem, piec pół godziny, polakierować z obu stron sosem, piec jeszcze 30 minut i ponownie polakierować, piec 5 minut lub do ugotowania.
Pozostały sos podgrzej na wolnym ogniu i podawaj ze skrzydełkami.
Do sosu można dodać paluszki serowe. Jeśli chcesz, możesz marynować skrzydełka przez 1 godzinę w lodówce.
Cytryna zawiera witaminę C, która pomaga wzmocnić układ odpornościowy i może chronić nas przed chorobami układu oddechowego.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Aby przygotować sos, zmiksuj papryczki chilli z cebulą, cytryną, octem, przecierem pomidorowym i koncentratem pomidorowym oraz kostkami drobiowymi Winiary. Odstaw.
Ułóż skrzydełka na blasze wyłożonej papierem woskowanym, piecz przez pół godziny. Polej skrzydełka z obu stron sosem, piecz jeszcze 30 minut i ponownie polej. Piecz jeszcze 5 minut lub do momentu upieczenia. Zostaw nieco sosu do podania.
Pozostały sos podgrzej do lekkiego wrzenia i podawaj ze skrzydełkami.
Do sosu można dodać ulubiony ser żółty lub paluszki serowe. W razie potrzeby przed pieczeniem skrzydełka możesz zamarynować przez 1 godzinę w lodówce. Będą jeszcze lepsze!