Masz ochotę na soczystego kurczaka? Potrzebujesz szybkiej w przygotowaniu przekąski na lunch bądź na spotkanie ze znajomymi? Koniecznie przekonaj się jak przygotować chrupiące skrzydełka z kurczaka z patelni, które sprawdzą się w wielu różnych sytuacjach! Możesz wykonać je w szybki sposób, a następnie cieszyć się ich pysznym smakiem podczas przerwy w pracy bądź spotkania z rodziną lub znajomymi. Ta potrawa sprawdzi się w naprawdę każdej sytuacji! Skrzydełka z patelni to bowiem idealny sposób na szybki posiłek, dzięki któremu zarówno możesz zaspokoić pierwszy głód, jak i, wybierając do niego odpowiednie dodatki, przygotować pełnowartościowe danie lunchowe lub obiadowe! Przekonaj się więc już teraz jak przygotować to szybkie i uniwersalne danie!
Jak przygotować chrupiące skrzydełka z patelni?
Jeśli już wiesz, że chrupiące skrzydełka z kurczaka z patelni, to dokładnie to, co chcesz przygotować, koniecznie zapoznaj się z szybkim i prostym przepisem na to wyjątkowe danie! Aby je przygotować, potrzebujesz 800 g kurczaka, nieco przyprawy do kurczaka oraz trochę oleju. Pierwszym krokiem będzie umycie skrzydełek oraz osuszenie ich papierowym ręcznikiem. Następnie należy tak przygotowanie i osuszone skrzydełka bardzo dobrze obsypać przyprawą do kurczaka. Teraz należy odstawić je do chłodnego miejsca na dwie godziny. Po odczekaniu tego czasu, podczas którego można zająć się innymi obowiązkami lub swoimi zajęciami, rozgrzewamy na patelni olej. Na tak rozgrzany tłuszcz wkładamy przygotowane skrzydełka, po czym opiekamy je z dwóch stron aż do uzyskania złotego koloru. Gdy już go uzyskamy, wtedy zmniejszamy ogień i dusimy skrzydełka do czasu, aż uzyskają miękkość. Wtedy możemy już podawać przygotowane skrzydełka i cieszyć się ich pysznym smakiem!
Jak jeść skrzydełka z patelni?
Tak przygotowane danie może być traktowane zarówno jako przekąska, jak i danie lunchowe. W pierwszych przypadku możemy konsumować skrzydełka zarówno na ciepło, jak i na zimno. Oczywiście ciepłe skrzydełka będą pysznie rozgrzewać, dlatego warto zdecydować się na tę opcję zimą. Jeśli natomiast lubimy jeść zimne przekąski, wtedy skrzydełka sprawdzą się równie dobrze. Skrzydełka z patelni możemy również rozbudować do dania lunchowego poprzez przygotowanie do nich dodatkowo ziemniaków oraz warzyw, np. w postaci surówki, dzięki czemu uzyskamy danie, które o wiele bardziej nas nasyci, a dodatkowo będziemy mogli zabrać je do pracy i cieszyć się pysznym posiłkiem nie tylko w domu!