Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki oraz jajka ugotować i ostudzić.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, jajka obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę.
Śledzia namoczyć w mleku lub letniej wodzie z odrobiną cukru. Moczyć minimum 30 minut.
Białą część pora drobno posiekać, ogórka pokroić w kosteczkę, a śledzia w dzwonka.
W salaterce układać kolejno porcjami: ogórki, śledzia, ziemniaki, posypać pieprzem czosnkowym, dalej dodać por, jajko, majonez. Następnie powtórzyć ogórki, śledzia, por, jajko, ziemniaki, majonez i posypać po wierzchu słodka papryką. Smacznego!