Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim to ciekawa przystawka, która może urozmaicić Twoje wigilijne menu. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane – nie zajmuje wiele czasu i nie wymaga drogich czy trudno dostępnych składników. Wystarczy kilka chwil w kuchni, kilka produktów i gotowe. Chcesz zrobić z nami to danie i zaskoczyć swoich bliskich na święta? Koniecznie sprawdź ten przepis!
Śledzie po łotewsku na przystawkę
Śledzie po łotewsku są znane i lubiane w wielu krajach nadbałtyckich. To zrozumiałe, zwłaszcza dlatego, że zrobisz je zaledwie w kilka minut, a smak zaskoczy wiele osób. Takie śledzie są świetnym dodatkiem nie tylko do wigilijnych potraw, ale z powodzeniem możesz je przygotować przez cały rok na rodzinne przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. To szybka przekąska, po którą sięgną wszyscy fani ryb.
Śledzie to nie tylko bardzo smaczna ryba, ale też wartościowy produkt, który warto włączyć do swojej diety. Śledzie są źródłem między innymi cennych kwasów Omega-3, dobrze przyswajalnego białka oraz witamin A, D i E.
Jeśli szukasz przepisu na prostą, niedrogą, ale smaczną przekąskę – to coś w sam raz dla Ciebie. Smacznego!
Twaróg wymieszaj ze śmietaną i odrobiną Sosu Tatarskiego WINIARY.
Połóż łyżkę tak przygotowanego sosu na talerzu. Ugotowane lub upieczone ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu. Dodaj sos tatarski na wierzch.
Śledzie pokrój na mniejsze kawałki i ułóż razem z ziemniakiem i twarogiem.
Całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj posypane natką pietruszki lub szczypiorkiem.