Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę.
Następnie śledzie odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.
Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.
Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.
Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.