Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie moczymy w wodzie ok godzinki, aby nie były za słone.
Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku.
Cebule obieramy i połówkę cebuli czerwonej i połówkę zwykłej kroimy na takie cieniutkie półplasterki, które układamy na kawałeczkach śledzi.
Śmietanę łączymy z majonezem i dwoma rodzajami musztard.
Połowę cebuli kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do sosu. Całość mieszamy.
Do sosu dodajemy łyżeczkę carry i pół łyżeczki kurkumy. Sosik dokładnie mieszamy i dość obficie polewamy nim przygotowane śledzie z cebulą.
Sos powinien być dość gęsty. Całość dekorujemy gałązkami koperku.