Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie umyj, zalej zimną wodą (1,5 l) i pozostaw na 2 godz. Odsącz i pokrój w kostkę.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przelej wrzącą wodą, odsącz.
Ananasy odsącz z zalewy i pokrój. Majonez połącz z sokiem z ananasa (ok. 50 ml).
Śledzie połącz z cebulą, ananasem i sosem majonezowym. Dopraw pieprzem.
Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Podawaj w pucharkach wyłożonych liśćmi sałaty.