Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso dokładnie oczyść. Filet przekrój w poprzek, a następnie podziel na paski 3 cm.
Na każdy pasek mięsa ułóż boczek i zawiń w roladkę.
Cukinię, paprykę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
Na patyczek do szaszłyka nabij na przemian''ślimaczka'' z boczkiem cukinię, paprykę oraz cebulę.
Do miski wlej olej. Wsyp sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Dokładnie wymieszaj.
Szaszłyki posmaruj marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny.
Rozpal grill. Połóż tackę aluminiową na ruszcie i ułóż szaszłyki. Grilluj z każdej strony.
Szaszłyki podawaj z sosem WINIARY.