Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto francuskie rozwijamy na papierze, smarujemy je na całej powierzchni ketchupem.
Następnie na całą powierzchnię ścieramy żółty ser gouda, układamy szynkę.
Ciasto francuskie zawijamy jak roladę dość mocno dociskając.
Roladkę kroimy na krążki około 1,5 cm. Przekładamy ślimaki na płasko.
Przekładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy około 15-17 minut. Ślimaki mają być zarumienione.
Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Anna