Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ze skrzydełek odetnij lotki i przekrój na pół.
W dużym naczyniu wymieszaj przecier pomidorowy, cukier, sos sojowy, ocet, chili, paprykę i posiekany czosnek.
Dodaj skrzydełka, przykryj i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Skrzydełka ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Piecz około 40 minut, obracając je i smarując marynatą.
Podawaj posypane posiekaną dymką.