Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
3 galaretki WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją z opakowania. Poczekaj, aż ostygnie.
Wlej galaretkę do papierowych kubeczków, do środka włóż 100 g świeżych owoców.
Poczekaj, aż całość się zetnie (najlepiej w lodówce 3-4 h).
Godzinę przed wyjęciem z lodówki przygotuj mus pomarańczowy: galaretkę WINIARY rozpuść w 300 ml gorącej wody, poczekaj, aż ostygnie. Dodaj rozdrobnione mandarynki/pomarańczę i wymieszaj razem z galaretką. Całość przelej na ściętą galaretkę.
Odstaw do lodówki na godzinę lub 2. Po zastygnięciu wyjmij galaretkę z papierowego kubeczka (np. rozcinając go) i przełóż na talerzyk.
Możesz użyć mniejszych foremek - zmierz tylko ich pojemność. Formy silikonowe należy zawsze natłuszczać. Galaretkę najlepiej ciąć gorącym nożem. Jak chcesz, by owoce „lewitowały” w galaretce, zalewaj ją warstwami.