Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej do miseczki.
Żółtka oddziel od białek.
Białka jajek ubij na sztywno, dodaj cukier, cukier wanilinowy, ubij dokładnie.
Żółtka połącz z octem i dodaj do białek.
Całość delikatnie połącz z mąką. Wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie wyrównaj.
Piekarnik rozgrzej do temp. 175°C. Wstaw blaszkę z ciastem i piecz 35 minut.
Gotowy biszkopt wyłóż na ściereczkę, zdejmij papier i pozostaw na 10 minut, następnie odwróć.
Zimny biszkopt przekrój na połowę. Możesz nasączyć naparem z herbaty.
Masło z mlekiem i cukrem rozpuść w garnku, dodaj słonecznik. Smaż mieszając około 10 minut.
Następnie przełóż do naczynia i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj przez około 20 minut, aż słonecznik się zrumieni. Wystudź.
Masło utrzyj na puszystą masę i dodawaj po łyżce masy krówkowej.
Na koniec połącz z zimnym słonecznikiem. Gotową masę wyłóż na biszkopt i przykryj drugą warstwą biszkoptu.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Ciasto posmaruj czekoladą i pozostaw do następnego dnia.