Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słoneczny jabłecznik to ciasto, które umili każde popołudnie. Warstwy ciasta pięknie komponują się zarówno wizualnie, jak i smakowo. Maślane ciasto, aromatyczne jabłka i chrupiąca kruszonka to idealne połączenie, któremu trudno się oprzeć.
Żółtka, masło, mąkę, cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia połącz na gładką masę.
80% powstałej masy wylep dno oraz boki foremki do połowy wysokości. Pozostałą część ciasta połącz z cukrem wanilinowym WINIARY, cukrem pudrem oraz posiekanym słonecznikiem (do powstania kruszonki).
Jabłka obierz i pokrój w kostkę 1x1x1 cm.
Jabłka z dodatkiem wanilii oraz cukrem przesmaż na maśle na dużym ogniu.
W osobnym naczyniu wymieszaj Gerberki z mąką ziemniaczaną i połącz masę z przesmażonymi jabłkami.
Gotową masę przełóż na surowy, wcześniej przygotowany spód. Całość przykryj kruszonką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
(Brak tytułu)