Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Tofu pokrój w drobną kostkę. Na oliwie obsmaż tofu, aż stanie się rumiane. Zdejmij z patelni. Następnie usmaż na niej cebulę z listkiem laurowym i zielem angielskim do momentu, aż stanie się złocista i miękka.
Pod koniec smażenia dodaj czosnek oraz tofu. Dopraw całość wędzoną papryką oraz solą i pieprzem. Całość smaż razem ok. 3 minut. Na koniec wyjmij listek laurowy oraz ziele angielskie.
Fasolę dokładnie odcedź i zmiksuj blenderem lub malakserem. Możesz też rozgnieść fasolę widelcem. Dodaj smażoną cebulę z tofu oraz dopraw całość majerankiem oraz solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj odrobinę oliwy lub oleju.