Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smalec z gęsi to przysmak, któremu ciężko odmówić. W połączeniu z ogromną pajdą swojskiego chleba i ogórkiem kiszony, uwiódł już niejednego smakosza. Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY doda mu specyficznego aromatu oraz wzbogaci smak, który uwiedzie wszystkim domowników. Mniam!
Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki.
Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć.
Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi.
Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.