Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Flądrę patroszymy i skrobiemy. Następnie oczyszczamy z wszystkich zanieczyszczeń, myjemy i moczymy w zimnej wodzie ok 2 godziny.
Osuszoną rybę skrapiam obficie cytryną, a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym. Przed smażeniem troszkę osuszam z nadmiaru soku z cytryny.
Obsypuję mąką flądrę i smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca.
Podajemy z ziemniaczkami i ćwiartkami cytryny.