Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Patisony obrać, pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki ze środka i posolić.
Jajko roztrzepać, dodać do niego odrobinę soli oraz połowę drobno pokrojonej natki pietruszki.
Patisony panierować w jajku oraz zarodkach pszennych i smażyć na rozgrzanym oleju w obu stron.
Pod koniec smażenia ostatnich krążków, wylać na nie resztę jajka z panierowania, przykryć patelnie pokrywką i smażyć aż jajko się zetnie. Podawać posypane resztą natki pietruszki.