Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczne warzywa smażone na patelni z dużą ilością przypraw z nutą egzotycznych smaków - z sosem teriyaki, przyprawą MAGGI i sosem słodkim chili. To wegańskie danie możesz dopasować do siebie, dodając swoje ulubione warzywa, zioła, przyprawy. Smacznego!
Brokuły umyj i podziel na różyczki. Obierz łodygę i pokrój ją w kostkę. Umyj, obierz i pokrój marchewki w słupki. Umyj i pokrój dymki w pierścienie. Pieczarki oczyść, pokrój w ćwiartki. Pędy bambusa odcedź z zalewy.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj brokuły i marchewkę. Smaż, mieszając, przez ok. 5 minut. Dodaj dymkę, pieczarki i pędy bambusa i smaż przez kolejne 3 minuty.
Warzywa dopraw sosem teriyaki, przyprawą MAGGI, cukrem i octem ryżowym. Tak przygotowane warzywa podawaj np. z ryżem i sosem sweet-chili.