Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Możesz wykorzystać również ziemniaki wcześniej ugotowane. Cebulę dymkę pokrój w krążki, oddzielając białą i zieloną część.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż ziemniaki ok. 10 minut, aż będą chrupiące.
Do smażonych ziemniaków dodaj pieczarki i cebulę (biała część) i podsmaż ok. 3 minuty.
Następnie dodaj Pastę do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY (1 łyżka na każde 150 g składników) i wymieszaj. Ziemniaki smażone na patelni doskonale smakują posypane zieloną częścią cebulki dymki. Tak przygotowane danie nie wymaga dodawania żadnych innych przypraw.
józef