Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeżeli masz ziemniaki z wczorajszego obiadu, pokrój je w dużą kostkę. Jeśli masz surowe ziemniaki to ugotuj je z łyżką naszego bulionu w słoiku warzywnego bądź drobiowego. Kiełbasę również pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Zioła posiekaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Wrzuć kiełbaskę z cebulą i smaż całość, aż kiełbasa się zarumieni a cebula stanie się złocista i miękka. Ściągnij całość z patelni na talerz.
Na tej samej patelni, na tłuszczu, obsmaż ziemniaki z każdej strony. Kiedy będą rumiane, dodaj wcześniej usmażone dodatki. Całość smaż razem około 5 minut. Na końcu dopraw ziołami oraz solą i pieprzem.
Podawaj z kwaśną śmietaną lub zamiennikiem.