Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smażony ryż po indyjsku z pomarańczami to jedno z tych dań, które zabierze Cię w podróż przez tajemniczy świat azjatyckiej kuchni, gdzie prostota przygotowania idzie w parze z bogactwem smaków i aromatów. Chcesz zrobić to proste danie azjatyckie w swoim domu? Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Smażony ryż po indyjsku z pomarańczami – obiad w stylu azjatyckim
Ryż z kurczakiem, aromatycznymi przyprawami, orzeźwiającą skórką z pomarańczy i inne popularne dania azjatyckie szybko zyskują fanów nie tylko w Azji, ale i na całym świecie. Coraz częściej też możemy wiele takich potraw przygotować we własnej kuchni. W przypadku tego dania nie potrzebujesz wyszukanych składników, a czas potrzebny na ugotowanie go to nie więcej niż 30 minut.
Smażony ryż po indyjsku z pomarańczami z dodatkiem aromatycznych przypraw tworzy niepowtarzalną ucztę dla Twojego podniebienia. To danie z pewnością przypadnie do gustu zarówno miłośnikom tradycyjnych azjatyckich potraw, jak i tym, którzy chcą odkrywać nowe, fascynujące smaki. Przekonaj się, jak smakuje to łatwe danie azjatyckie przygotowane według naszego przepisu. Smacznego!
Kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Cebulę kroimy w piórka. Chili siekamy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i krótko smażymy na nim kurczaka, aż się zarumieni. W połowie smażenia dodajemy cebulę i smażymy mieszając, aż zmięknie. Dodajemy ryż oraz ew. chili.
Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… mieszamy z wodą i dodajemy na patelnię. Dodajemy skórkę z pomarańczy i dokładnie mieszamy. Przykrywamy i gotujemy na średniej mocy ok. 15-20 min.
Serwujemy posypane posiekaną dymką.