Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Trzy galaretki rozpuść w 1,5 l wrzątku, ostudź.
Odstaw do stężenia.
Żelatynę namocz w 3-4 łyżkach wody, możesz podgrzać, żeby się dokładnie rozpuściła.
Rozpuszczoną żelatynę wymieszaj ze śmietaną, cukrem i aromatem waniliowym.
Zastygnięte galaretki pokrój w kostkę, dodaj do lekko ścinającej się śmietany, wsyp rodzynki.
Przełóż do tortownicy i wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Gdy całość zastygnie, udekoruj owocami i zalej ostatnią galaretką rozpuszczoną w 400 ml wrzątku.
Ponownie wstaw do lodówki.