Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę opłukałam, a następnie ugotowałam prawie do miękka w niedużej ilości wody. Cebule, drobno pokrojone zeszkliłam na kilku łyżkach oleju, dodałam ją do soczewicy.
Dołożyłam do nich mrożonkę warzywną. Wrzuciłam koncentrat pomidorowy, przyprawę tandoori oraz ziarenka smaku.
Podlałam wodą aby potrawa się nie przypaliła. Jeszcze chwilę pogotowałam. Na koniec sprawdziłam czy nie trzeba jeszcze dosolić.
Soczewicę podałam z chlebkiem czapati