Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Drobno posiekaj cebulę. Czosnek przekrój na pół i wstaw do piekarnika na ok. 30 min w temp.180°C. Marchew obierz i pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę. Smaż ok. 2 min, aż cebula zmięknie. Po tym czasie dodaj marchew i smaż kolejne 3 minuty.
Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało wymieszaj z bulionem WINIARY i wodą (200 ml) i wlej do garnka z warzywami. Dodaj mleko kokosowe. Upieczony czosnek rozgnieć i dodaj do garnka. Uzupełnij ugotowaną soczewicą, a następnie gotuj ok. 10 min razem.
Na końcu dopraw solą i pierzem oraz świeżą, posiekaną kolendrą.
Anka