Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przyprawę WINIARY wymieszać z ketchupem i olejem.
Karkówkę pociąć w kostkę 2 x 2 cm.
Pieczarki pokroić na ćwiartki.
Całość wrzucić do woreczka tak samo masę z ketchupu i dokładnie wymieszać.
Następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 1 godzinę.
Po godzinie ostrożnie rozciąć woreczek i jeśli chcemy by karkówka była lekko chrupiąca to zostawmy mięso w piekarniku na 10 min.
Podajemy z młodymi ziemniakami lub ulubioną sałatką.