Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę pokrój na cztery cienkie plastry po około 100 g, obrane surowe ziemniaki pokrój na 4 części, cebulę pokrój w półksiężyce.
Wszystkie składniki włóż do załączonego woreczka, następnie wsyp zawartość torebki i zamknij załączoną zapinką.
Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie i dodatkach.
Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym i włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piecz na najniższym poziomie piekarnika przez 60 minut.
W międzyczasie pokrój cukinię i marchewki z słupki, skrop olejem i lekko dopraw solą i pieprzem. Piecz przez ok. 20-30 minut w piekarniku lub przez kilka minut na patelni grillowej do miękkości warzyw.
Po wyciągnięciu karkówki z piekarnika, ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Podawaj karkówkę z grillowanymi warzywami.