Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
Lekko rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej), po 5 minut z każdej strony.
Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin. Podawaj z ryżem i sałatką lub warzywami.